Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak szybko sprzedać yang?

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na polskim oficjalnym serwerze ok 20kkk yang, chce skonczyc grac w pl. Chcialbym sprzedac yangi oraz postac. 

Wartosc yang to ok 1500zl. Wystawilem yangi na tablicy, ale w ciagu tygodnia mialem zamowienie na 300kk. Yangi na allegro sa po 8,5-10zl za 100kk.

Chcialbym szybko je sprzedac. Znacie jakies sztuczki aby te yangi szybko zeszly (po za obnizeniem ceny)?

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś...

Ceny są takie a nie inne.

Ludzie ustalają ceny...

Wchodzisz na Allegro bierzesz  6 RÓŻNYCH Aukcji sumujesz ceny i dzielisz je przez ilość aukcji które wziąłeś pod uwage...

Wiem wiem co ty pierdolisz never ale ja tak robie i yangi schodzą jak poje*ane.

Opublikowano

Nie ma innego sposobu..

Tylko obniżenie ceny.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Co do sposobu wystaw je na allegro bo tablica to strona ogloszeniowa a nie aukcyjna wiec nikt madry sie po nie nie zglosi.

No i zejc z ceny to zejda na predce chodzby o te 50groszy i wyróznij swoje ogloszenie zeby bylo na 1stronie.

A tak wgl na jakim serwie masz te yangi? napisz PW

Opublikowano

Proponuje ci zrobić kilka aukcji np coś takiego robisz 3 aukcje z większa cena, a 3 z mniejszą. Ludzie jak zobaczą te mniejsze może się szybciej skuszą. 

1367510305-U336505.jpg

1378077147-U477327.png

Opublikowano

Uważaj bo na tablicy Ci kupią. Tam można kogoś wyjebać bez poniesienia konsekwencji.

Wystaw na allegro pójdą szybko :)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

na tablicy wystawilem tylko tak zeby sprawdzic czy bedzie jakies zainteresowanie, napisaly jakies 2 gimby gdzie jeden chcial mi doladowac tel. a drugi sm :D

Opublikowano

na tablicy wystawilem tylko tak zeby sprawdzic czy bedzie jakies zainteresowanie, napisaly jakies 2 gimby gdzie jeden chcial mi doladowac tel. a drugi sm :D

Bo z tablicy nikt Ci nie kupi. Powód podałem wyżej.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Podsumowując:

Obniżasz Ceny np. 100 KK = 5 zł ty dajesz 4,50

Gratisy np. przy zakupie 500KK kupujący dostaje FMS +9(  ja tak robiłem gdy kończyłem gre i pozbywałem się EQ) 

Rabaty np. Przy zakupie 100KK obniżka o 4% Ceny :)
Popytaj na serwie czy ktoś nie chce kupić Złota :)

Ahaa i fajny sposób tak jak pisałeś Gimby piszą że chcą kupić ale za doładowania :) Wiec bierzesz doładowanie za 10 nawet jeżeli yangi kosztują 5 to bierz za 10 doładowanie jest bardzo prosto kupić a sam tak robiłem że yangi dawałem np za 6 i gość nie miał wyboru i musiał kupić doładowanie za 10... ale okej gdy dostajesz doładowanie sprzedaj kod... tzn wystawiaj na fb powiadomienia że masz na sprzedaż doładowania z Plusa czy tam z czegoś innego i na pewno ktoś kupi tylko rób tak że doładowanie za 10 sprzedawaj za 8-9 zł W tedy na pewno ktoś Kupi :).

Ten ostatni sposób działa bo ludzie poniżej 18 roku nie maja dostepu do konta bankowego a np mają jakieś oszczędności np 20 zł od babci i on kupuje 2 doładowania daje Ci ich kody a ty zarabiasz 16-18 zł :P Łatwa i prostka kaska :)
I pamiętaj aby dawać info na serwerze :) I ważne żebyś miał dobrą opinie bo jak masz opinie oszusta i złodziej to raczej nikt nie zaryzykuje -.-  Popytaj na ts3 albo w gildi :)
A Info możesz dawać np takie:

SELL YANGI ZA DOLADOWANIA ( 100KK = 1 DOŁADOWANIE ) PEWNOŚĆ I GWARANCJA ! 

To tylko przykład :) Myślę że jakoś Ci pomogłem :)

Powodzenia w sprzedaży!

Opublikowano

Jedyne co możesz zrobić to ładny opis (kupujący na to zwracają uwagę :)) oraz dodawać gratisy po kupnie np. 5 paczek yang na raz

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

widać jak się znacie na handlu :)

Sprzedaje kody xbox live 48h na allegro wiec moge cos na ten temat powiedziec ponad 1000 kom :)

Po pierwsze najważniejszy to jest szablon i przejrzysta dobrze opisana aukcja.

Po 2 musisz mieć około 50 kom 100% pozytyw.

Po 3 nie zmniejszaj dużo ceny ponieważ wtedy to będzie podejrzane.

Ktoś ci radził, żeby zrobić kilka aukcji jest to nie potrzebna inwestycja ponieważ jeśli ktoś będzie chciał od Ciebie kupić to i tak kupi podstawa to dobry opis jak i czas dostawy ! :)

Zapewne zauważyłeś, że na niepromowanych aukcjach paczki są tańsze o około 10-20gr na 100 sztukach. Nie patrz na to, że na głównej są np po 4zł a tu po 3,7zl i tak w rezultacie ty lepiej na tym zyskasz ponieważ po przeliczeniu 14zł więcej kosztuje wystawienie aukcji(mowa tu na 14 dni) to po przeliczeniu musiałbyś sprzedać około 50 takich paczek żeby wyjść na 0 co jest w sprzedaży yangów nie możliwe przy nowym sprzedającym.

Masz jakieś pytania PW :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...